26 Şubat 2008 Salı

Ekstra Dogumgünü Pastası


Bu haftasonu,cumartesi, Aysegül halamız geldi. O gün onun dogumgünüymüs, daha once Ahmet Selimin dogumgununu beraber kutlayamadıgımız icin hem kendisi hem de yegeni için bir pasta almıs :) Ahmet Selim dogumgününde - yani 28 Aralıkta - malesef hastaydı. Antibiyotik kullanıyorduk, gece uykuları tamamen gitmis durumdaydı. Bu hal yaklasık ıkı hafta devam ettigi icin bir kutlama yapamamıs sadece gelen hediyeleri kabul etmistik :)) Halası da saolsun gec de olsa benimkiyle beraber kutlayalım demis. Tosun mum ve maytaplara bayagı merakla baktı, biraz da korktu diyebilirim :)

Insallah seneye sevdiklerimizle beraber saglıkla sıhhatle kutlarız.

24 Şubat 2008 Pazar

Eyüp Sultan da Sabah...



Bu sabah oglanı babasına emanet edip arkadaslarla Eyüp Sultan a gittik. En son yaklasık 6 ay once gitmistim, cok ozlemısım gercekten..Oraların cok farklı bir havası var. Sonra da adet oldugu üzere Halitpasada kahvaltı yaptık ve 8:30 a eve döndük. Eve gelip uyuyunca sanki bir gunde iki gun yasamıs gibi oldum.

20 Şubat 2008 Çarşamba

Yeni Taptaze Bir Diş :)

Minik eller is basında :)


Teknoman Ahmet Selim:)



En sevdigi sarkıyı dinlerken, en sevdigi sarkı icin bknz :) http://www.youtube.com/watch?v=izdxvy7-_oA


Yeni pijamalarımız nasıl :)

Ya anne benim uykum var daha ya... :)



Erkek cocukları - cevremdekı arkadaslardan da duydugum kadarıyla da - elektronık esyalara cok meraklı oluyorlar. Cep telefonu, bılgısayar ,tv ,uydu ,fırın ,süpürge :) vs....en sevdigimiz oyuncaklar bunlar bu sıralar. Bır de ah ben actıgımda buzdolabını kesfedebılse cok mutlu olacak oglum ama :)



Ustten bır dısımız daha gelıyor. Daha once cıkan dıslerımızde cıddı bır sıkıntı yasamamıstık cok sukur ama bu sefer bıraz sancılı gectı. Istahımız yok,en sevdıgımız yogurt corbası bıle pek sevımlı gelmıyor...bır de uzerıne sogukalgınlıgı eklenınce ıgneyı yemek zorunda kaldık yıne malesef. Sımdıde antıbıyotık kullanıyoruz, bazen dıyorum cokmu kullanıyorum antıbıyotıgı ama bu sefer de kana mıkrop karısıyor. Daha once bı keresınde ılacı yarısında kestıgım ıcın CRP degerlerı cok yuksek cıkmıs ve 5 tane ıgne yemıstık:( bebeklerde bagısıklık sıstemı zayıf oldugu ıcın enfeksıyonlar cok cabuk kana gecebılıyormus. Hatta su an bır arkadasımın 22 gunluk bebegı kandakı mıkrop sevıyesınden dolayı hastanede yatıyor, onda da sebep ıdrar yolları ıltıhabı...Allah acıl sifalar versin...



Ne diyelim Rabbim dermansız dert vermesin ,bunlar gelip gececek insallah :)

17 Şubat 2008 Pazar

Kar ve Nikah

Nikah çıkısı hava kararmıstı..

Nikah salonundan bir kesit

Yine nikah salonunundan

Gelin arabası çiçeği
Tarihini şaşmayan bir nikah oldu gercekten :) Sanırım Silivriden cok zor kosullarda salona gelen dügün sahipleri bu nikahı hic unutmazlar.Arkadasım Nuraya ve eşine ebedi mutluluklar diliyorum..

İstanbul da KAR..eşliginde yemek :)


Yemek arası :)

Kar manzarası esliginde sebze corbası :)

Bugun İstanbula "lapa lapa" cinsinden kar yagdı.Ara ara tipi de vardı..Uzun suredir özlenen bir hava var İstanbulda...

14 Şubat 2008 Perşembe

Kaşık kavgası :)

Eskilerden bir resim..

Dün eski arkadasımız Beyhan ve oglu Ömer Hakan geldiler. Beraber kahvaltı yaptık. Sonra baska bir arkadasın bebegini gormeye gittik. Bizim oglanlar pek anlastı denemez :) Ahmet Selim elindeki tahta kasıkla Ömerin agzına yemek sokma denemeleri yapmaya calısınca Ömer de pek hoslanmadı tabi :)

Bir de günün hatırlamaya deger olayı annesinin Ömer e uzattıgı dolu yemek kasıgına bizim tosunun uzaktan "haamm.." diye kosmasıydı :)

Bu arada yürürken hala dengesini tam kuramadıgı için cok sık düsüyor malesef ,ben de her düsme sonrası (cok siddetli degilse tabi) babamın kucukken bana soyledigı gibi "aferin oglum kimse senin kadar güzel düsemez :), kocaman kapı oglumu göremedi " diye yüreklendiriyorum :)

10 Şubat 2008 Pazar

Anane,dede ve dayıyı ziyaret ,FAALİYET macerası :)

Merhaba

birkac gundur yoktuk. İstanbul da degildik. Ogretmen olan teyzemız ananemizi ziyarete gelmişti,babamızın da sehir dısında işi olunca biz de kendimizi D.dereye attık. Dayımızın dogum gününü kutladık, teyzemizi ve kızını gorduk. Güzel bir kaç gün gecirdik dogrusu.
Ablamın 3,5 yasında bir kızı var, Betül, anaokuluna gidiyor. Cok seker ve sakin bir çocuk maşallah. Ahmet Selim le oynamak istiyor, elinden tutup beraber yürümek istiyor. Ama bizim koca oglan kibar kızımıza biraz kabaca geliyor :)

Bir de ufak - büyük mü desem acaba :) - bir tehlike atlattık. Cocukları asla basbasa bırakmamak gerekiyor. Bizim ufaklık ve Betülün bir ara sesi kesilmişti. Ben de işimi bitirip yanlarına gidecektim ki Ahmet Selim aglamaya basladı. Dedesi kucaklayıp yanıma getirdi, yanagını tutup aglıyor ama esas garip olan üzerindeki yelek alt eteklerinden bir kac yerden kesilmiş :) Sonra Betül cıkageldi onun da süveterinin puskullerinden bir kac tanesi yok! Meger bizimyegen almıs eline makası oglumun üzerinde "Faaliyet" yapmıs :) Anaokulunda makasla kesip yapıstırma islemine faaliyet diyorlar. Benim seker yegen de bu sefer Ahmet Selim in üzerinde denemiş :) Birde "anne ben faaliyet yapmak istedim ama beni dinlemediiii..." demiyor mu :))

Neyse cok sukur ki birbirlerini kesmemişler!

Bir de bizim Betüş annesine cok düşkün masallah. Benim oglum da bana bu kadar düskün olur mu bilmem. Sanırım kız cocugu olmasının etkisi cok. Annesine uyarladıgı bir sarkı :

"Tesekkur ederim Zübeydeee, Seni cok seviyorum Zübeydeeee :))

5 Şubat 2008 Salı

Ateşli günler

Yine hasta olduk, grip..Igneyı yedik,daha iyiyiz şükür.
Ne diyelimbu kıs boyle gececek herhalde :) Allah daha beterinden saklasın..

2 Şubat 2008 Cumartesi

İki dikiş :(

Bu akşam dışarıdan geldikten sonra Ahmet Selim ortalıkta dolaşırken sehpanın kenarına çenesini çarptı :( hem agzının içinde hem de çenesinin altında kanama olunca hastaneye gittik. Yavrukuşa iki dikiş attılar :( dikiş atılırken bayagı agladı, dikişten sonra yaşlı bir amca gelip sen aglarken benim dizlerim titredi ,Allahım bana ver o acıyı dedim dedi. Aglayan bir bebek olunca yabancı da olsa insan dayanamıyor..

Allah beterinden korusun inşallah..

Florya da bir gün






Bugün güzel havayı bulunca kendimizi dışarı attık. İstanbul da ailece gezilebilecek en güzel yerlerden biri Florya belediye tesisleri. Sehrin gürültüsünden uzak sahilkenarı ve yeşillik bir yer. Her ne kadar Istanbul daki her yer gibi burası da kalabalık olsada hava almak adına cok güzel oldu.