27 Temmuz 2008 Pazar

2 Ası 6 Igne

Merhaba !

Tatilden doneli bir hafta oldu. Armutlu da gittigimiz yerden cok memnun kaldık ,ailenin hanımları olarak yemekleri kendimizin yapacak olmasını basta cok dusunmustuk - netekım tatılde insan mutfaktan biraz uzak kalmak istiyor - ama boyle olması biz kucuk cocuklular icin daha iyi bile oldu. Malum ufaklıkların uyku duzeni yemegi hazır mekanlara uymayabiliyor, damak zevkine uymuyor vs.. Cok sukur guzel bir 5 gun oldu bizim icin.

Dondugumuzde ise malesef Ahmetcik hasta oldu. Oglusun hafif bir bogaz akıntısı vardı. 18 ay asılarını olmak icin doktora gittik. Doktor amca akıntıyı onemsemeyerek iki koluna birden karma ve su cicegi asılarını yaptı. Akıntı ve asılar bunyesıne agır geldı ve ıkı gun sonra 39 derece atesle solugu hastanede aldık. Yaptırmayanlar ıcın soyleyeyım su cicegi asısı canlı bir ası oldugu icin akabinde ates vs oluyor, eger cocukta ufak bir rahatsızlık olsa da artması icin tetikliyor. İki ası sonrası altı tane de igne yedik, simdi ise antibiyotige devam ediyoruz. Cok sukur ignelerden sonra bayagı toparlandı ama istahımız cok fena..

Kuzusla beraber ası sonrası degısıklık olsun diye kitapcıya gittik, indirimde olan hikaye kitaplarından hem buyukler hem kucukler ıcın aldık. Mustafa Kutlu hikayeleri cok yalın ve sade, mektuplar da o kıvamda.

Gazete okuyan minik
Yeni kitaplar, ogulcugun dinleme merakının olusacagı gunleri bekliyorlar

Ne almıs bakem annem


11 Temmuz 2008 Cuma

Gezmeye Devam


Gecmis olsun dileklerini ileten tum arkadaslara tesekkurler :)



Sonunda izne cıkıyoruz :)



Gozlerimizdeki rahatsızlıktan dolayı bir hafta erteledigimiz izne yarın sabah itibariyle cıkacagız insallah. Babamızın ailesi olarak her sene toplu olarak bir yerlere gidiyoruz. Artık herkes coluk cocuga karıstıgı icin bes kardes aynı anda ata evinde toplanınca haliyle trafik sıkısıyor. Biz de careyi her sene farklı bir yerde toplu tatil olarak bulduk. Kalabalık oldugu icin güzel geciyor, yegenler ,amcalar ,halalar kaynasıyor.



Bu sene rota Armutlu, bakalım insallah güzel gecer. Gozlerimiz cok sukur bayagı iyilesti ama oranın tozu kumu nasıl olur bilmiyorum. Ates dusurucu, agrı kesici her seyahatte bizimleydi, bu sefer damla ve pomadlar da eklendi. Kucuk bir ecza dolabımız var :)



İzne cıkmadan Ahmetcigi yaklasıkbir hafta gecikmis olan 18 ay kontrolune goturduk. Boy, kilo cok sukur iyi. Asımızı da izinden donunce vurulacagız insallah. Yalnız bizim oglan doktordan, hemsireden hic hazzetmiyor gozlerinden yaslar doke doke aglıyor minigim.



İzin sonraı gorusmek uzere insallah ,selamlar :)

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Oglus Hasta Ben Hasta :(

Goze mi geldik ne :)



Hem oglus hem ben gozlerimizden yana dertliyiz bugunlerde. Evvela Ahmetcik goz kapaklarinda sisme ve kanlanma basladi, akinti oldu vs..Gunlerden pazar oldugu icin goz doktoru olan tek yer olan Bakırkoy Devlet Hastanesine gittik. Gozu virus kaynakli mikrop kapmis ,bir damla ve pomad verdi. Carsamba gunune kadar ciddi bir iyilesme goremedigimiz icin tekrar doktora gittik. Ek bir damla ve antibiyotikli pomad daha verdi, 10 - 15 gunde ancak eski haline gelebilir dedi. Bulasıcılıgı cok yuksek bir hastalık dedi ayrica...Ve ben de oglustan kaptim malesef!

Gozlerim sismis ve kanli bir halde, dovulmus gibiyim :) Gunes gozlugumuz olmadan disari cikmiyoruz. Her goren saolsun bir tavsiyede bulunuyor, sıcak su ,.cay..

Ahmetcigin gozu cok sukur iyiye dogru gidiyor ama benim sanirim bir haftam daha var. Cok bulasici oldugu ve hijyen cok onemli oldugu icin bir kac gun hic disari cikmadik. Simdilerde cikiyoruz sukur. Bakalim hayirlisiyle bi atlatsak gidip gorulecek yeni dogmus iki tane bebek var, onlara gidecegiz insallah :)

Bizden bu kadar
Herkese saglikli gunler diliyorum :)