27 Kasım 2008 Perşembe

Yeni Bir İşim Var Artık !

Acaba ne yapsam? özel ders mi versem, ingilizce cevirimi yapsam diye dusunurken hayalımden daha guzel bir part time işim oldu !

Uzun bir egitim sureci ve gayretler netıcesınde unıversıteye girip, akabınde bır sure meslegını yapan ve mınık bır yavru kollarına bırakılınca evladını daha ıyı yetıstırebılmek ,en hızlı buyume zamanlarında yanında olabılmek ıcın tüm bunlardan "gonullu" vazgecen anneler en ıyı anlar benı sanırım...Bır taraftan yavrunuzun yanında oldugunuz, en guzel zamanlarını bızzat yasadıgınız ıcın ıcınız cok rahat ama bır taraftan da alınan egıtımın hakkını vermek ıstıyor ınsan. Kendısıne duydugu saygı ıcın, uretkenlıgını kaybetmemek bir seyler yapmak istiyor. İste ben de bu dusunceler icindeydim. Hatta ozel ders ilanları vermeye koyulmustum ki daha da guzelini nasip etti Allah. Ozel ders ya da ceviri yapmak aradan uzun süre gectigi icin biraz geriyordu beni, acaba Ahmetcık le nasıl verebilirim, saatler gelecek ogrencıye uyarmı, konuları hatırlayabılırmıyım vs vs...

Esim saolsun bu konuda benı cok iyi anlıyor, kendısı benım yazı - çizi işlerini sevdiğimi bildiği için acaba gazetede (kendisi Zaman 'da calısıyor) bir seyler yapabilir misin dedi. Ben muhendısım ne anlarım o işlerden desem de kadın aile sayfası edıtoruyle bir gorusme ayarladı. Gorustuk, konustuk ,tekstil muhendısı olmam ilgilerini cekti. Kadına yonelık bir sayfada tekstille ilgili, gundelık kullanım alanlarına ilişkin yazılar yazıp yazamayacagımı sordular. Ben de denemek isterim dedim ,eşim de saolsun destek oldu. Ve boylece basladı bizim part time işimiz...Haftasonu geceleri Ahmetcıgı babası uyutuyor ve ben işimin basına geciyorum :) Şimdilik haftalık bir yazı seklinde devam edecek inşallah. Bugune kadar iki yazı yayınlandı ,inşallah bekleyen bir tane daha var. Ne diyebilirim ,Allah a çok şükür ,oglusumla beraber gecırdıgımız zamanımızdan calmayan ,hem esas meslegım hem de ilgi alanımla kombine olmus bir işim oldu sonunda !

PS : Sevgili hem anne hem de ev hanımı olan blog arkadaslarım aklınıza gelen yazı konuları olur da bana paslarsanız sevinirim :)

selamlar
Zeynep

Çıkan yazılar için

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=759332
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=763948&title=oda-kokusu-kokulu-mumlar-ve-tutsu-alerji-sebebi

11 Kasım 2008 Salı

Narlı Elmalı Güzel

Cocuklu ve mutfaga girmeyi seven bir anne iseniz evden tatlı, kek, kurabiye vs.. hic eksik olmaz - bizim ev gibi. Oktay Usta nın deyimiyle evdeki ve eldeki imkanlar dahilinde yeni lezzetler oluşturmayı çok seviyorum. Eve eğer elmayı cok aldıysak elmalı, narı cok aldıysak o hafta narlı bir tatlı oluyor. Bayram sonrası da gelen madlen çikolatalardan kekler tabi :)

Bugun bu tatlıyı doğaçlama yapıverdim. Cok hafif ve pratik bir tatlı oldu.


Kısaca tarifi ve malzemeler :
3 tane orta buyuklukte elma
1 tane nar
yarım lt sut
yarım su bardagı seker
yarım su bardagı un
yarım su bardagı fındık
1 cay kasıgı tarcın

1 - Elmalar soyularak kup kup dogranır. 1 yemek kasıgı sekerle beraber yaklasık 10 dk teflon tavada pisirilir.
2 - Yumuşamış olan elmaların üzerine tarcın ve fındık ilave edilir. Bu karısım kuplara paylaştırılır. (6 adet kup)
3 - Yarım lt süt & un & şeker tamamı karıstırılarak muhallebisi pişirilir.
4 - Kuplara paylastırılmıs olan elmaların üzerine muhallebisi eklenir.
5 - Son olarak nar taneleri ılımış olan muhallebinin uzerine dökulur.

Afiyet Olsun !

6 Kasım 2008 Perşembe

Teyze Oldum :)

Canhıraş bir şekilde denize taş atmak için koşarken :)

Renkler ne kadar orjinal, lila ortasında sarı ..

saçları kesilmiş "adam" olmuş benim oğlum


dayımızın formasıyla, Portekizlileri yenen GS için olsun bu da ...

Önce bizim bilgisayarın kafası bozuldu internetimiz gitti, sonra Diyarbakır mahkemesi bloggerı kapattı vs... derken iki haftadır yazamadık. Şu an Değirmendere den yani dedemizden bildiriyoruz. Dedemiz dedik çünkü ananemiz hala Amerikada. Kızkardeşimin doğumu için 3 Ekim den beri orda...Çok şükür beklenen doğum gerçekleşti :) 31 Ekim de İrem kız dünyaya geldi. Allah minik yeğenime hayırlı - keyfiyeten & kemiyeten uzun bir ömür nasip etsin inşallah..Türkiye deki 7 aylık son doktor kontrolünde son tarih 20 Ekim denilmişti. Dolayısıyla 20 Ekimden bu yana heyecan ve tedirgin bir şekilde bekliyorduk. Hatta kardeşime burada olsan bebişin göbeği bile düşmüştü diye takılıyorduk. Yurt dışında Amerika da doğum buraya göre gerçekten farklıymış. Evvela doktor kontrolleri çok farklı ,kardeşim giderken 7 aylık hamileydi. Gittiğinden bu yana sanırım doğumuna kadar birkaç sefer doktora gitti ve hiçbirisinde ultrasona ,nst ye vs.. sokmamışlar. Mezura ile karnının yüksekliğini ölçüyor ve alınan değere göre bebek hakkında bilgi veriyorlarmış. Yani mezura orda en gelişmiş tıbbi aletlerden biri :) Bizde ise son haftalarda 3 güne bir ultrasona ,nst ye girilir. Sonra doğum olayı, burda olsa dediğim gibi 31 Ekime kadar bebiş muhtemelen en azından bir haftalık olacaktı. Orda doktor kendi sancını bekle ,eğer gelmezse 28 Ekimde gel demişti. Nitekim kardeşimin sancısı gelmedi, suni sancıyla epidural normal doğum oldu. Sezeryan mı ,ona doktorumuz karar veriyor tabi ki :) hastanın böyle bir seçim hakkı bulunmuyor. Şartlar gerektirmedikçe normal doğumdan yana olan ben bu uygulamayı beğendim doğrusu. Ama doktorların ultrasona ,nst ye ihtiyaç duymamasına da şaşırdım. Bilemiyorum hangisi doğru.

Neyse ,Allah a şükür İremimiz dünyaya geldi ,ben de ikinci defa yeğenimi resimlerden de olsa görerek kıdemli teyze olmuş oldum :) Üçüncü yeğenim de yolda bu arada ,ablamında Kurban bayramına doğacak oğluşunu bekliyoruz :) Bu durum tabi en çok annemi yoruyor, 15 kasımda Amerikadan dönecek 3 hafta sonra da ablamın doğumu var. Anneme "doğumlara gidilir" diye yakında kart bastıracağız :)

Ahmetcik de neler mi yapıyor? Annesiyle güzel havaların kıymetini bilip bol bol geziyor. Evde işlerimizi hallettikten sonra mutlaka parka vs.. bir yerlere çıkıyoruz. Hayvanlar ilgi alanımız her çocuk gibi, yalnız hepsinin adı kedi ve hepsi hav hav diyor :) Bugün beraber sahile çıktık ,çay bahçesinde ana oğul oturduk. Denize taş attık ,kedi ve köpekleri izledik.

Saçlarımızı kestirdik bu arada ,daha bir çocuk oldu sanki.

Bizi tanıyanlar emmeye devam ediyormusunuz diye soruyorlar, çok çok azaldı artık. Uykuya dalarken bir beş dk, sonra aralarda bir kaç defa ama eskisi gibi 7 -8 defa değil çok şükür. Yemek yemesi de daha çok düzene girdi diyebilirim. Sabahları acıkmış olarak kalkıyor. Yalnız sütü içiremiyorum ,süt ve yoğurtu sade olarak yemeyi sevmiyor. Emmeden 2 aya kadar tamamen kesileceği için artık alıştırmam lazım. Tecrübeli anneler önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Herkese selamlar :)