27 Temmuz 2008 Pazar

2 Ası 6 Igne

Merhaba !

Tatilden doneli bir hafta oldu. Armutlu da gittigimiz yerden cok memnun kaldık ,ailenin hanımları olarak yemekleri kendimizin yapacak olmasını basta cok dusunmustuk - netekım tatılde insan mutfaktan biraz uzak kalmak istiyor - ama boyle olması biz kucuk cocuklular icin daha iyi bile oldu. Malum ufaklıkların uyku duzeni yemegi hazır mekanlara uymayabiliyor, damak zevkine uymuyor vs.. Cok sukur guzel bir 5 gun oldu bizim icin.

Dondugumuzde ise malesef Ahmetcik hasta oldu. Oglusun hafif bir bogaz akıntısı vardı. 18 ay asılarını olmak icin doktora gittik. Doktor amca akıntıyı onemsemeyerek iki koluna birden karma ve su cicegi asılarını yaptı. Akıntı ve asılar bunyesıne agır geldı ve ıkı gun sonra 39 derece atesle solugu hastanede aldık. Yaptırmayanlar ıcın soyleyeyım su cicegi asısı canlı bir ası oldugu icin akabinde ates vs oluyor, eger cocukta ufak bir rahatsızlık olsa da artması icin tetikliyor. İki ası sonrası altı tane de igne yedik, simdi ise antibiyotige devam ediyoruz. Cok sukur ignelerden sonra bayagı toparlandı ama istahımız cok fena..

Kuzusla beraber ası sonrası degısıklık olsun diye kitapcıya gittik, indirimde olan hikaye kitaplarından hem buyukler hem kucukler ıcın aldık. Mustafa Kutlu hikayeleri cok yalın ve sade, mektuplar da o kıvamda.

Gazete okuyan minik
Yeni kitaplar, ogulcugun dinleme merakının olusacagı gunleri bekliyorlar

Ne almıs bakem annem


6 yorum:

annecik dedi ki...

çok geçmiş olsun güzel bir tatil sonrası bu da olurmuydu ya ama yaradan acil şifa versin oğluş toparlansın

AYSUN dedi ki...

Tatil dönüşü neden hastalanır çocuklar acaba? Biz de aynı sorunu yaşadık:( Herşey yolundadır inşallah...

sühendan dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Su çiçeği aşısının iki yaştan sonra yapıldığını sanıyordum.

Armutlu tatil için gidilebilecek güzel mekanlar arasında.Biz de yemeği kendimizin pişirmesinin iyi olmayacağını düşünüyorduk.Ama insan çocuklu olunca durum farklı oluyormuş.Bizim de işimize yaramıştı.

Kitaplarınız da hayırlı olsun.

уαѕємiη dedi ki...

geçmiş olsum aşılar iğneler çocukları mahfediyor tatil dönüşü hasta olması da kötü olmuş

acil şifalr canım umarım şimdi daha iyidir

Kremali'nin annesi dedi ki...

Gecmis olsun demek icin biraz gec kalmisiz maalesef:( Insaallah hastalik kontenjanini sonuna kadar kullanmistir ve bundan sonra hic hastalanmaz diyorum.

Kitaplari nasil da merakla inceliyor maasaallah. Dilerim onlari okuyup anlayacagi yaslara da hayirlisiyla erisir.

Sevgiler,
Ayse Sule

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

canım nerelerdesiniz. iyisinizdir umarım... yeni maceraları bekliyoruz dört gözle...