24 Şubat 2008 Pazar

Eyüp Sultan da Sabah...



Bu sabah oglanı babasına emanet edip arkadaslarla Eyüp Sultan a gittik. En son yaklasık 6 ay once gitmistim, cok ozlemısım gercekten..Oraların cok farklı bir havası var. Sonra da adet oldugu üzere Halitpasada kahvaltı yaptık ve 8:30 a eve döndük. Eve gelip uyuyunca sanki bir gunde iki gun yasamıs gibi oldum.

2 yorum:

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Sabah erken kalkmak güzel, bir de Eyüp Sultana gitmek daha da güzel. Ben hiç sabah bulunmadım.
Eyüp semt olarak ta çok güzel. Camiden durağa doğru gelirken içinden geçilen çarşısı da ayrı bir güzel. Eyüpteki kabirlerle ilgili bir öğretmenler günü programında güzel bir sununun bir kısmını izleyebilmiştim. Meğer yanından geçip öylesine yerler sandığımız oralar ne inanç dolu iman dolu insanların yerleriymiş. Ne hayatları ne ölümleri varmış. Asıl gerçek tarih bilgisi olanlardan dinleyince, anlayabilince herşey çok değişiyor, anlam kazanıyor.

ahmetselimveannesi dedi ki...

merhaba Yasemin
evet cok guzel bır sabahtı gercekten. bundan yaklasık 3 yıl once rehber eslıgınde Eyup ve cevresını dolasmak nasıp olmustu. Bızım 15 dkda onunden gecıp gıttıgımız yerler de aslında kimler varmıs,neler olmus..arkadakı aşevi,kutuphane ,eski sebiller..bugun carsı olan yerler eskıden vakıf olarak hıbe edılen yerlermıs. Sonra dedıgın gıbı kabırler, uzerındekı eskı yazılar, cıcekli,yemıs resımlı mezar tasları..bır daha rehberle gıtmek nasıp olur ınsallah,daha bılınclı bakıyor ınsan etrafına.
sevgiler