6 Kasım 2008 Perşembe

Teyze Oldum :)

Canhıraş bir şekilde denize taş atmak için koşarken :)

Renkler ne kadar orjinal, lila ortasında sarı ..

saçları kesilmiş "adam" olmuş benim oğlum


dayımızın formasıyla, Portekizlileri yenen GS için olsun bu da ...

Önce bizim bilgisayarın kafası bozuldu internetimiz gitti, sonra Diyarbakır mahkemesi bloggerı kapattı vs... derken iki haftadır yazamadık. Şu an Değirmendere den yani dedemizden bildiriyoruz. Dedemiz dedik çünkü ananemiz hala Amerikada. Kızkardeşimin doğumu için 3 Ekim den beri orda...Çok şükür beklenen doğum gerçekleşti :) 31 Ekim de İrem kız dünyaya geldi. Allah minik yeğenime hayırlı - keyfiyeten & kemiyeten uzun bir ömür nasip etsin inşallah..Türkiye deki 7 aylık son doktor kontrolünde son tarih 20 Ekim denilmişti. Dolayısıyla 20 Ekimden bu yana heyecan ve tedirgin bir şekilde bekliyorduk. Hatta kardeşime burada olsan bebişin göbeği bile düşmüştü diye takılıyorduk. Yurt dışında Amerika da doğum buraya göre gerçekten farklıymış. Evvela doktor kontrolleri çok farklı ,kardeşim giderken 7 aylık hamileydi. Gittiğinden bu yana sanırım doğumuna kadar birkaç sefer doktora gitti ve hiçbirisinde ultrasona ,nst ye vs.. sokmamışlar. Mezura ile karnının yüksekliğini ölçüyor ve alınan değere göre bebek hakkında bilgi veriyorlarmış. Yani mezura orda en gelişmiş tıbbi aletlerden biri :) Bizde ise son haftalarda 3 güne bir ultrasona ,nst ye girilir. Sonra doğum olayı, burda olsa dediğim gibi 31 Ekime kadar bebiş muhtemelen en azından bir haftalık olacaktı. Orda doktor kendi sancını bekle ,eğer gelmezse 28 Ekimde gel demişti. Nitekim kardeşimin sancısı gelmedi, suni sancıyla epidural normal doğum oldu. Sezeryan mı ,ona doktorumuz karar veriyor tabi ki :) hastanın böyle bir seçim hakkı bulunmuyor. Şartlar gerektirmedikçe normal doğumdan yana olan ben bu uygulamayı beğendim doğrusu. Ama doktorların ultrasona ,nst ye ihtiyaç duymamasına da şaşırdım. Bilemiyorum hangisi doğru.

Neyse ,Allah a şükür İremimiz dünyaya geldi ,ben de ikinci defa yeğenimi resimlerden de olsa görerek kıdemli teyze olmuş oldum :) Üçüncü yeğenim de yolda bu arada ,ablamında Kurban bayramına doğacak oğluşunu bekliyoruz :) Bu durum tabi en çok annemi yoruyor, 15 kasımda Amerikadan dönecek 3 hafta sonra da ablamın doğumu var. Anneme "doğumlara gidilir" diye yakında kart bastıracağız :)

Ahmetcik de neler mi yapıyor? Annesiyle güzel havaların kıymetini bilip bol bol geziyor. Evde işlerimizi hallettikten sonra mutlaka parka vs.. bir yerlere çıkıyoruz. Hayvanlar ilgi alanımız her çocuk gibi, yalnız hepsinin adı kedi ve hepsi hav hav diyor :) Bugün beraber sahile çıktık ,çay bahçesinde ana oğul oturduk. Denize taş attık ,kedi ve köpekleri izledik.

Saçlarımızı kestirdik bu arada ,daha bir çocuk oldu sanki.

Bizi tanıyanlar emmeye devam ediyormusunuz diye soruyorlar, çok çok azaldı artık. Uykuya dalarken bir beş dk, sonra aralarda bir kaç defa ama eskisi gibi 7 -8 defa değil çok şükür. Yemek yemesi de daha çok düzene girdi diyebilirim. Sabahları acıkmış olarak kalkıyor. Yalnız sütü içiremiyorum ,süt ve yoğurtu sade olarak yemeyi sevmiyor. Emmeden 2 aya kadar tamamen kesileceği için artık alıştırmam lazım. Tecrübeli anneler önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Herkese selamlar :)

3 yorum:

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Yeğeninin ömrü uzun bahtı açık olsun.

ahmetselimveannesi dedi ki...

Guzel dıleklerin icin tesekkur ederim canım :) Duana Amin diyorum.

AYSUN dedi ki...

Teyzelik de çok güzeldir:) Hayırlı ömür versin bebişe Allah'Im...